Странице

Šampon protiv opadanja kose-opis i cena

http://opadanje-kose.blogspot.com/

Preporučiću vam jedan šampon koji je meni preporučio dermatolog. Ipak preporučujem da pre nego što počnete sa korišćenjem bilo kojih preparata, šampona i losiona najpre se posavetujte sa lekarom (dermatologom) oni najbolje znaju.

Radi se o šamponu pod nazivom Alpecin koji ustvari ubrzava rast kose. Meni je doktorka rekla da ovaj šampon koristim umesto običnog šampona i to nekoliko puta nedeljno. Odnosno onoliko puta koliko inače perete kosu. Cena Alpecin šampona je negde oko 700 dinara (250 ml).

Šampon sam po sebi nije dovoljan, već se koriste i drugi preparati. Meni je doktorka preporučila i losion Pilfud 2% čija je cena 1700 dinara (tačnije 1690 dinara za 60ml) i koji se koristi 2 puta dnevo što znači da traje mesec dana (mora da se iskoristi u tom periodu, a i ima taman toliko 2x1ml dnevno x 30 dana = 60ml).

"Alpecin na bazi aktivnog kofeinskog kompleksa stimuliše aktivnost korena i produžuje fazu rasta dlake duže nego što je to genetski predvidjeno:
  • Sprečava prevremeni gubitak kose
  • Povećava produktivnost folikula dlake
  • Ubrzava rast kose

Aktivne supstance su prisutne tačno onde gde je to potrebno. Na ovaj način, Alpecin i u većim dozama nema neželjeni efekat na organizam.

Alpecin se može nabaviti u apotekama, drogerijama i frizerskim salonima."

Šampon koji stimuliše rast kose direktno u korenu.


"Jača oslabljeni koren dlake. Deluje preventivno kod hereditarnog (naslednog) gubitka kose.

Svakodnevnim pranjem kose šamponom C1, koren dlake se odmah snabdeva aktivnim sastojkom (kofeinom). Samo 120 sekundi je dovoljno da se kofein apsorbuje u korenu kose.

Ukoliko se ostavi duže, apsorbuje se više kofeina u kožu temena.

Preporuka: Ostavite 2 minuta – da šampon deluje na kožu temena (od trenutka nanošenja do ispiranja)."

Ovo su bili neki podaci sa njihovog sajta - klikni ovde.

Da napomenem da je meni doktorka rekla da ovaj šampon koristim nekoliko puta nedeljno i da nakon što se napravi pena ostavim da deluje 10-ak minuta. 


Ipak je najbolje da se pre upotrebe posavetujete sa dermatologom. Oni će vam preporučiti šta i kako da koristite.


Alpecin

Cena do 700 dinara

Нема коментара:

Постави коментар